Mieszanka mąk bezglutenowa 1KG
Opis
Balviten mieszanka mąk do naleśników, makaronu, pierogów, produkt bezglutenowy,1kg. Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar; glukoza
Wartość odżywcza: | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1481 kJ/349 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 83 g |
w tym cukry: | 1,1 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko: | 1,3 g |
Sól: | 0,13 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na ciasto makaronowe: 200 g Mix flour ,3 jaja, 1łyżka oliwy. Składniki połączyć w jednolite, gładkie ciasto, uformowaną kulę owinąć folią spożywczą i wstawić na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na ok 2 mm grubości. Wyciąć dowolny kształt makaronu. Gotować w osolonej wodzie małymi porcjami 3-4 min.
Przepis na amerykańskie pancakes : 200 g Mix flour , 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 350 ml mleka, 15 g rozpuszczonego masła ,1 jajko, 30 g cukru (lub wg upodobań). Mix wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i wymieszać. Następnie wlać mleko, masło i wbić jajko, zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną, posmarowaną tłuszczem patelnię, nakładać ciasto (mniej więcej po 1 łyżce), smażyć z 2 stron na złocisty kolor.
Najlepiej spożyć przed: /Data jest jednocześnie oznaczeniem partii.
Balviten Sp. z o.o., Al. Korfantego 191, 40-153 Katowice