Toffi cieszy się niesłabnącą popularnością wśród wielu amatorów łakoci. Nic dziwnego – jego głęboki i niepowtarzalny smak doskonale łączy się z deserami i fantastycznie komponuje się z wytrawnymi przekąskami. Właśnie dlatego, z myślą o wszystkich jego miłośnikach, stworzyliśmy nasz bezglutenowy krem słonecznikowy. Aksamitna pasta urzeka jednak nie tylko swoim oryginalnym smakiem oraz idealną konsystencją. Produkt wyróżnia się także bogactwem wysokiej jakości składników, a wiele z nich znanych jest ze zbawiennych dla zdrowia właściwości. W naszym przysmaku znajdziecie przede wszystkim nasiona słonecznika, będące jednym z najbogatszych źródeł witaminy E, odznaczającej się silnym działaniem antyoksydacyjnym. W słodkiej Vegetelii nie zabrakło również miejsca na syropy daktylowy i z agawy – wykazują się one chociażby obecnością potasu czy magnezu. O wysokiej jakości naszej pasty świadczy również przyznane jej międzynarodowe odznaczenie V-Label, którym wyróżniają się najlepsze produkty dla wegan i wegetarian.
Wartość odżywcza w 100 g produktu / porcji 26 g:
wartość energetyczna 1493 kJ / 358 kcal
/ 388 kJ / 93 kcal
tłuszcz 24 g
/ 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
/ 0,5 g
węglowodany 30 g
/ 7,7 g
w tym cukry 22 g
/ 5,8 g
białko 6,1 g
/ 1,6 g
sól 0,45 g
/ 0,12 g
Opakowanie zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.
Składniki:
woda, ziarna słonecznika 32%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, naturalny zagęstnik jaglany, bezglutenowa, rozpuszczalna kawa zbożowa (jęczmień, żyto, prażona cykoria), sól morska, naturalny aromat waniliowy.
Dodatkowe informację:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę i ziarna sezamu.