Ketchup z patisonów 350ml
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Przetwory wykonujemy ze zbiorów z naszego gospodarstwa
Patison – składniki odżywcze
Patison posiada niską zawartość tłuszczów nasyconych i sodu, nie zawiera cholesterolu. Stanowi doskonałe źródło witamin i minerałów. Jedna filiżanka gotowanego patisona dostarcza 38 kalorii i 43% dziennej wartości witaminy C, 13% dziennej wartości kwasu foliowego i znaczne ilości witaminy B6, magnezu, potasu i witaminy A. Dodatkowo jedna porcja patisona dostarcza 5 gramów błonnika.
Patison – prawidłowa praca serca
Patison – zmniejsza ryzyko nowotworów
Patison – wpływ na zdrowie kości
Patison – wpływ na prawidłowe widzenie
Patison – inne właściwości zdrowotne
Obfita zawartość błonnika w patisonie sprawia, że jego spożywanie jest korzystne dla zdrowia okrężnicy. Błonnik pomaga w wydalaniu toksyn z organizmu i utrzymuje zdrowie okrężnicy, zapobiegając zaparciom. Kubek ugotowanego patisona dostarcza około 2,52 grama błonnika.
Patison skutecznie łagodzi objawy stanu zwanego łagodnym przerostem gruczołu krokowego. Choroba ta charakteryzuje się problematycznym powiększeniem gruczołu krokowego, który powoduje trudności w funkcjonowaniu układu moczowego i trudnościach seksualnych.
Patisony są niskokaloryczne. Zawartość węglowodanów jest również dość niska. Ponadto, patison nie zawiera cholesterolu.