Groch żółty Bio 400 g
Opis
Groch żółty Bio 400 g
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
Składniki: Ekologiczny groch żółty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1576 kJ / 372 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 8 g |
Białko | 25 g |
Sól | 0,04 g |
Sposób przygotowania: uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie około 45 minut. Groch posolić pod koniec gotowania.
Zawartość netto: 400 g