Fasolka biała Bio 400 g
Opis
Fasolka biała Bio 400 g
Ekologiczna fasolka biała jest znaną i chętnie stosowaną rośliną strączkową. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecana do zup, jednogarnkowych dań, pasztetów oraz past.
Składniki: fasolka biała* 100% (* certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1195kJ/ 284 kcal |
Tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 23 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0 g |
Sposób przygotowania: uprzednio namoczoną na co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolkę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie około 60 minut. Fasolkę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Sposób przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawartość netto: 400 g