BRZOSKWINIA SUSZONA (BEZ PESTKI) 100G
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych brzoskwiń, krojonych bez pestki
1 kg suszonych brzoskwiń powstaje z ponad 8 kg świeżych owoców!
- Produkt naturalny
- Bez konserwantów
- Niesiarkowany
- Towar pakowany ręcznie.
Nasza rada:
Brzoskwinie są pyszną przekąską, a zmieszane z płatkami lub jogurtem stanowią zdrowe i pożywne śniadanie.
Jak suszymy brzoskwinie?
Świeże owoce brzoskwiń są ręcznie krojone i pozbawiane pestek, następnie suszymy je gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować wartości odżywcze.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1333 kJ/ 315 kcal; tłuszcz 0,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; węglowodany 78,8 g; w tym cukry 58,8 g; błonnik 11,3 g; białko 3,9 g; sól 0,01 g
Czy wiesz, że najcenniejszym bogactwem brzoskwiń są pierwiastki mineralne?
Wapń, żelazo oraz magnez, dlatego owoce te powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie. Brzoskwinie są cennym źródłem beta-karotenu i błonnika, a zawartość prowitaminy A, witaminy B1, B2, B3, B6, K i pozostałych składników czyni brzoskwinię dobrym źródłem witamin w okresie wyczerpania organizmu.
Składniki zawarte w brzoskwiniach mają również działanie odtłuszczające i oczyszczające, stąd poleca się je również przy różnego rodzaju dietach.
Prosty skład: Opakowanie zawiera 100% suszonych brzoskwiń, krojonych bez pestki
1 kg suszonych brzoskwiń powstaje z ponad 8 kg świeżych owoców!
- Produkt naturalny
- Bez konserwantów
- Niesiarkowany
- Towar pakowany ręcznie.
Nasza rada:
Brzoskwinie są pyszną przekąską, a zmieszane z płatkami lub jogurtem stanowią zdrowe i pożywne śniadanie.
Jak suszymy brzoskwinie?
Świeże owoce brzoskwiń są ręcznie krojone i pozbawiane pestek, następnie suszymy je gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C, aby maksymalnie zachować wartości odżywcze.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1333 kJ/ 315 kcal; tłuszcz 0,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g; węglowodany 78,8 g; w tym cukry 58,8 g; błonnik 11,3 g; białko 3,9 g; sól 0,01 g
Czy wiesz, że najcenniejszym bogactwem brzoskwiń są pierwiastki mineralne?
Wapń, żelazo oraz magnez, dlatego owoce te powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie. Brzoskwinie są cennym źródłem beta-karotenu i błonnika, a zawartość prowitaminy A, witaminy B1, B2, B3, B6, K i pozostałych składników czyni brzoskwinię dobrym źródłem witamin w okresie wyczerpania organizmu.
Składniki zawarte w brzoskwiniach mają również działanie odtłuszczające i oczyszczające, stąd poleca się je również przy różnego rodzaju dietach.